Video Nadzor Za Kuću Ostavite komentar

Želja svakog čoveka jeste da obezbedi svoju porodicu i imovinu i to na najbolji mogući način. Topli dom se ne zove tako bez razloga, već zbog toga što se u svojoj kući osećamo sigurno, bezbedno, ušuškano… Ipak, u realnosti, postoje razne opasnosti koje mogu da naruše miran san ukućana, kao što su osobe sa druge strane zakona. Ukoliko čuvate određene dragocenosti u svom domu, tada svakako znate da ste još više na meti takvih lica i da vam je neophodna zaštita objekta.

Video nadzor je odgovor na sva ta pitanja, i ne predstavlja luksuz već potrebu, takođe, nije ni skupocena investicija, već ulaganje u budućnost, sigurnost i miran san. Zapitajte se – da li to što znate da su vaša porodica i imovina na sigurnom, uopšte može imati previsoku cenu? Sa druge strane, ako biste se opustili i razmišljali u stilu „Loše stvari se uvek događaju nekom drugom“, može se desiti da šteta koju pretrpite bude nebrojeno puta veća u odnosu na jednokratno ulaganje u kvalitetnu opremu za video nadzor.

Ovim tekstom želimo da podignemo svest o značaju nadgledanja objekata, ali i da vam pružimo smernice kako da pravilno odaberete kamere, snimače

Kako odabrati kamere za kuću?

Neka od prvih pitanja koja ljudi postavljaju sebi jeste – Koliko kamera mi je potrebno?, Gde da se postave a da ceo prostor bude pokriven?, itd.

Ono što je prvo i osnovno, to je da broj kamera treba da pokriva ceo prostor, tako da se sve vidi „kao na dlanu“. Možete da se odlučite za tri kamere: jedna snima ulazna vrata, druga dvorište, dok treća kamera snima garažu ili parking mesto. Svakako je dobra odluka da se određen broj kamera postavi i u unutrašnjost objekta/kuće.

Kamere za kuću – cena

Koliko novca ćete izdvojiti za kamere zavisi od više faktora. To su:

  • Maksimalna rezolucija koju kamera može da reprodukuje
  • Funkcije koje ona poseduje kao što su D/N, DNR, WDR…

Narodskim jezikom rečeno, D/N znači da su to kamere koje imaju dnevni i noćni režim rada. Rezolucija je svima nama jako važna, jer ne želimo zamućene snimke, već oštrinu i dobar prikaz snimljenog materijala. U tom smislu predlažemo HD (720p) i Full HD (1080p). Ove parametre moći ćete lako da uporedite, pošto ste ih sigurno mnogo puta čuli u reklamama za prodaju televizora.

Šta su to DVR snimači za kuću?

Cenu ovih uređaja uslovljava broj kamera koje uređaj podržava, kao i rezolucija u kojoj se snimljeni materijal čuva i reprodukuje. Ono što je običnom čoveku najbitnije, to je da takav uređaj može da sačuva snimak u HD rezoluciji, u realnom vremenu. Ukoliko planirate da izdvojite nešto više novca za nabavku DVR snimača za video nadzor, onda je svakako najbolja odluka da nabavite Full HD.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
Korpa